Aanmelden frogblue training

Meer weten over de producten en applicaties? Klik hier!


Basisopleiding en frogblue training in Didam

Neem deel aan de frogblue training in Didam en wordt een professional in slechts 1 dag (9:00 – 16:00)! 

Inhoud:

 • frogblue & het systeem
 • Productgroepen (frogs, Cubes, frogKey, frogLink)
 • Installatietips en -trucs
 • Voordelen van het frogblue-systeem
 • Besparingen met frogblue
 • Mogelijke toepassingen
 • Systeem configuratie
 • Veel praktische oefeningen

Intensieve training in Didam

Breid je kennis uit met onze intensieve frogblue training (09:00 – 16:00).

Inhoud:

 • Geavanceerde lichtregeling
 • Paniek functies
 • Macro’s en systeemsignalen
 • FrogKey configureren
 • Intelligente besturing met logische functies
 • Tijd- en astrofuncties
 • Cameraweergave en alarmfuncties
 • Integratiemogelijkheid met de frogLink
 • Expertinstellingen in frogblueProject

De kosten voor de 2-daagse frogblue training bedragen €245,-. Dit is inclusief frogblue StarterKit! (t.w.v. €342,-)

De factuur voor de cursus ontvangt u z.s.m.

Let op! Beperkte plekken beschikbaar!

frogblue training powered by tradim

Wat is domotica?

Domotica, ook wel smart home of huisautomatisering genoemd, is het gebruik van technologie om verschillende functies bij jou thuis te besturen en te automatiseren. Denk hierbij aan dingen als verlichting, zonwering, verwarming, airconditioning, alarmsystemen en entertainmentsystemen. Het doel van domotica is om woningen comfortabeler en gebruiksvriendelijker te maken. Domotica-systemen kunnen worden bestuurd via verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, computers, spraakassistenten of met een display aan de muur.

Welke soort domotica systemen zijn er?

Populaire domotica systemen in 2023 zijn systemen via WiFi, Zigbee, Z-Wave, of Bluetooth.

WiFi maakt gebruik van een sternetwerk, terwijl Zigbee, Z-Wave en Bluetooth gebruik maken van een meshnetwerk. Met een meshnetwerk, zijn alle apparaten ‘repeaters’. Ze verbinden met elkaar en wisselen commando’s uit. Op die manier wordt zowel het netwerk, als de reikwijdte, uitgebreid. Onderstaand een afbeelding ter verduidelijking.

meshnetwerk vs sternetwerk
Afbeelding van Meshnetwerk vs Sternetwerk van Tweakers

Echter zijn er per systeem wel wat minpunten…

Wifi

Hoog energieverbruik. Een nadeel van WiFi smarthomes is dat het erg veel energie kost. Dit betekent dus ook dat apparaten op batterijen het niet lang volhouden.

Zigbee en Z-Wave

Hub of bridge noodzakelijk. Apparaten zijn niet voorzien van een Zigbee of Z-Wave signaal. Daarom heb je voor dit domotica systeem een hub of bridge nodig.

Bluetooth

Geavanceerdere installatie. De installatie van Bluetooth domotica systemen zijn vaak wat ingewikkelder dan WiFi, Zigbee of Z-Wave.

De nummer 1: Frogblue

Frogblue is een nieuw domotica systeem dat gemaakt is in Duitsland. Frogblue heeft alle pluspunten van de huidige systemen in één oplossing ontwikkeld. Dat betekent dat je:

 • Geen hub of bridge nodig hebt
 • Frogblue dubbel beveiligd is
 • Gebruik maakt van het meshnetwerk via Bluetooth
 • Zeer energiebesparend is

‘Frogs’

frog achter lichtschakelaar

Frog – zo wordt de groene box genoemd die onzichtbaar in de inbouwdoos achter de lichtschakelaar zit. De frogs reageren op lichtknoppen, schakelaars en raamcontacten. Ze schakelen, dimmen, meten en openen deuren. Via Bluetooth verbinden zij draadloos ‘virtuele kabels’ met andere frogs en wisselen commando’s uit in het hele gebouw. Dat gaat razendsnel. Berichten van andere frogs sturen ze gecodeerd door en vergroten zo de reikwijdte.

Energiezuinig!

a+++ energielabel

Met slechts 0,2 watt zijn de frogs buitengewoon energiebesparend. Bij de kenmerkende 30 frogs komt zo slechts 6 watt bij elkaar. Bedrade systemen met schakelkast hebben daarentegen snel 500 W nodig. Zelfs bij het dimmen wordt energie bespaard, want de frogs worden onder volle belasting niet eens handwarm. Dit verlengt de levensduur. Bedrading die niet meer nodig is, hoeft ook niet geproduceerd te worden.

Een paar praktische applicaties;

Bij een televisieavondje volstaat één klik en alle lampen en jaloezieën passen zich aan. Wanneer de woning wordt verlaten, laat een commando de jaloezieën zakken, wordt de verwarming en alle lichten uitgeschakeld en het alarmsysteem geactiveerd. Dit kan via display, smartphone of gewoon door dubbelklikken op de lichtschakelaar worden geactiveerd. Mocht er nog een raam of buitendeur open zijn, dan wordt dit aangegeven.

frogblue display

Met een geïntegreerd alarmsysteem bewaakt het frogblue display het gebouw. Draadloos. Elke deur, ieder raam, elke lichtschakelaar of iedere bewegingsmelder kan alarm slaan. In tijd gefilterd of alleen in bepaalde ruimtes. Een oproep met een gesproken bericht signaleert het alarm en bereikt ook nog de plaatsen waar het internet niet meer werkt vanwege een slechte verbinding. Afstandsbediening en intercom zijn eveneens per telefoon mogelijk.

Waarom frogblue?

Frogblue is extreem kosteneffectief

We koppelen verlichting, jaloezieën, ventilatoren, ramen, deuren, verwarming, intercoms en standaard lichtschakelaars draadloos via Bluetooth®.

Onze frogs worden geïnstalleerd achter een standaard lichtschakelaar/stopcontact en hebben slechts 230V nodig. Bedieningskabels zijn overbodig omdat verbindingen virtueel worden gemaakt. Elke lichtschakelaar kan elke gewenste functie activeren; scènes en centrale functies kunnen van overal worden opgeroepen.

Een enkele app bestuurt het hele huis, lokaal via Bluetooth® of wereldwijd via een smartphone. Frogblue is eenvoudig te installeren zonder server, zonder schakelkast en is eenvoudig te configureren.

Onze belangrijkste kracht is de betrouwbaarheid en veiligheid van een volwassen systeem dat zelfs jaren later nog kan worden aangepast aan de eisen van de gebruiker. Geproduceerd in Duitsland.

Wat zit er in het frogblue systeem?

Frogblue biedt:

 • Jouw one-stop-shop voor alle gebouwbesturing; bestuurd met één app
 • Bespaart energiekosten dankzij een innovatief verwarmingscontrolesysteem met veel functies
 • Alle gegevens blijven binnenshuis; functioneert zonder cloud-abonnement of IT-infrastructuur
 • Tijd- en weersafhankelijke zonwering met centrale en zonefuncties
 • Aansturing van alle verlichtingsbronnen; inclusief variabele dimcurves; compatibel met DALI 2
 • In het hele gebouw LED-regeling en kleursynchronisatie in alle kamers
 • Tijd- of schemergestuurde verlichting met centrale en logische functies
 • Vochtigheids- en tijdgebaseerde ventilatieregeling
 • Inclusief alarmsysteem; meldingen op een smartphone bij het openen van ramen en deuren of het indrukken van lichtschakelaars
 • Meldingen worden gecommuniceerd via een bericht, e-mail of telefoontje (Push Notifications)
 • Alle functies kunnen overal ter wereld via een smartphone worden bediend – met geactiveerde cloudservice
 • Individuele VDE-certificering garandeert betrouwbaarheid en productveiligheid
 • Hoge betrouwbaarheid, geen centraal storingspunt, parallelle transmissie via Bluetooth® en WLAN mesh
 • In geval van een stroomstoring herstelt het systeem zich in minder dan een seconde naar de toestand vóór de storing
 • Configuratie- en besturingssoftware zonder licentie, inclusief gratis updates

Een aantal voordelen…

Ons grote voordeel is,

dat alleen de locaties van de schakelaars en lampen aan het begin van het project moeten worden gedefinieerd. Schakelfuncties, wisselkringen en centrale opdrachten kunnen later eenvoudig worden geconfigureerd via de App. Elke techneut kan dit zelf doen – en dat allemaal zonder een kabel te leggen.

Een centrale uit- of paniekfunctie,

kan ook op elke lichtschakelaar worden geconfigureerd. We bedienen elk licht en zijn de specialisten in het dimmen van LED-verlichting. De dimcurve kan worden aangepast zodat alle lampen gelijkmatig dimmen.

Zonwering en rolluiken,

kunnen individueel of in groepen over de hele gevel op elke hoogte en elke lamelstand worden geplaatst, met verschillende geïntegreerde wind- en daglichtsensoren.

Ons innovatieve verwarmingsregelsysteem,

zorgt voor de juiste temperatuur in elke kamer, of het nu vloerverwarming, radiatoren of elektrische verwarming is. Dag- en tijdprogramma’s optimaliseren het energieverbruik per kamer. Innovatieve functies zoals ‘Warmfeet’ zorgen voor meer comfort en besparen tegelijkertijd energie.

Onze videodeurintercom is de wereldstandaard,

de IP-telefonie en de geïntegreerde 8-megapixel hemisferische camera met een panoramisch zicht over de hele entree van muur tot muur. Deurbelgesprekken met ondersteuning voor meerdere partijen kunnen overal ter wereld worden beantwoord met een smartphone of standaard SIP-telefoontoestel.

Frogblue is extreem faalveilig,

omdat besturingsberichten altijd alle Frogblue modules, binnen en buiten de stopcontacten, gebruiken voor overdracht (mesh) en zo altijd de beste en snelste weg naar de bestemming vinden.

Beton met onze Bluetooth® is nooit te dik

Als alle contactdozen zijn uitgerust met onze frogs, bereikt elk bericht dankzij Bluetooth® mesh altijd via alle mogelijke paden de gewenste bestemming in het gebouw; grotere gebieden worden overbrugd via WLAN.

De frogblue Bluetooth® mesh is zeer veilig,

en beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang omdat alle besturingscommando’s speciaal versleuteld zijn en voorzien van tijdstempels die slechts één keer geldig zijn.

Het energieverbruik van frogblue,

is aanzienlijk lager dan bij bedrade schakelkastsystemen. Onze frogs hebben een ongeëvenaarde energie-efficiëntie en verbruiken slechts ongeveer 0,2 W per uur.

Toekomstbestendig dankzij wereldstandaarden

We gebruiken Bluetooth® met geoptimaliseerde mesh en MQTT voor communicatie, precies zoals vereist door de nieuwe SmartHome Matter® standaard.

Warm geworden van frogblue? Meld je aan voor de frogblue training!