Voordelen van led dimmers en led verlichting
Voordelen van led dimmers en led verlichting<

Voordelen van led dimmers en led verlichting

Tegenwoordig hoor je veel over led dimmers en led verlichting. Maar wat zijn nou precies de voordelen van led dimmers en led verlichting? Hieronder alles op een rijtje voor jou.

De voordelen van Led dimmers:

  1. Led kan een slimme uitvoering hebben

Led dimmers zijn er nu ook in slimme uitvoeringen. Wat betekent dat? Dat je dimmers nu ook kan koppelen aan je wifi om de dimmer op afstand te besturen. Dit kan via Alexa of Google home maar ook vanaf je smartphone. Zelfs als je uit huis bent kan je de dimmer besturen om bijvoorbeeld een led lamp aan of uit te zetten. Erg handig hè!

2. Lange levensduur

De levensduur van je lampen kan verlengd worden als je een led dimmer op de juiste manier gebruikt. Zodra je je lampen dimt met een led dimmer wordt er minder stroom verbruikt. Door het gebruiken van minder stroom wordt de lamp minder heet en beschadigd de lamp dus minder snel = langere levensduur van de lamp.

3. Energieverbruik

Door middel van led dimmers kan je je led lampen dimmen. Het dimmen van je verlichting zorgt voor lager energiegebruik dan wanneer je bijvoorbeeld normale lampen gebruikt of geen dimmer. De led lampen die je gebruikt met een led dimmer zijn ook een stuk energiezuiniger waardoor je extra goedkoop uit bent.

4. Sfeer creëren

Door gebruik te maken van een LED-dimmer heb je de mogelijkheid om de intensiteit van het licht aan te passen. De lichtintensiteit kan je weer koppelen aan de taken die je uitvoert. Je geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan gedimde verlichting tijdens een romantisch diner met je partner dan wanneer je administratieve taken organiseert. De sfeer peil je door de lichtintensiteit naar eigen voorkeur aan te passen.

De voordelen van Led verlichting

  1. Minder warm dus veiliger

Led lampen worden een stuk minder warm dan normale lampen. Wilde je wel eens lamp vervangen maar was de lamp nog te heet? Dat is bij led lampen dus niet! Dit komt doordat een led lamp de meeste energie omzet in licht terwijl normale lampen de meeste energie omzetten in hitte. Bij led lampen hoef je dus nooit te wachten om de lamp te vervangen.

2. Beter voor je gezondheid

Wel eens last van migraine of vermoeide ogen? Dit kan best komen door het gebruik van normale lampen in plaats van led lampen. Normale lampen hebben een minuscule flikkering die wij met onze ogen niet waarnemen maar onze hersenen nemen deze flikkering wel waar. Led lampen hebben deze flikkering niet waardoor ze uiteindelijk dus beter zijn voor je gezondheid.

3. Led lampen zijn voordeliger

Ondanks dat het aanschaffen van een ledlamp wat duurder kan zijn dan een normale lamp zijn ze eigenlijk toch goedkoper. Dit komt omdat ledlampen langer mee gaan dan andere lampen, tot wel 14x zelfs! De combinatie dat ledlampen langer mee gaan en ook nog eens energiezuiniger zijn maakt ledlampen op lange termijn goedkoper dan andere lampen.

Ondertussen er van overtuigd dat je nu ook led dimmers in huis wilt? Kijk dan gerust verder op onze website!

  • Deel dit bericht:

Andere blogberichten