Trends en innovaties in de smart home industrie
Trends en innovaties in de smart home industrie<

Trends en innovaties in de smart home industrie

Smart home systemen zijn helemaal up-and-coming sinds een paar jaar. Maar zijn er nog meer innovaties of trends in deze industrie voor de komende jaren om deze systemen nog beter te krijgen? Of om er voor te zorgen dat er nog meer mee gedaan kan worden? Het antwoord is: Jazeker. Hieronder vertellen wij jou alles over de komende trends en innovaties voor smart home systemen.

  • AI integratie

Het gebruik van Artificial Intelligence (AI) in smart home systemen begint steeds meer te komen. Denk aan systemen die je gewoontes en behoeftes aanleren om jou leven makkelijker te maken. Zoals weten wat voor koffie je drinkt en hoe laat zodat de koffie al voor je klaar staat zonder ook maar iets te hoeven doen. Denk verder ook aan thermostaten die precies weten wanneer je thuis bent en daar de temperatuur op aanpassen. Door middel van het gebruik van AI kan je huis nog duurzamer maken en je leven verbeteren.

  • Nog slimmere beveiliging

Goede beveiliging in smart homes wordt een erg belangrijk punt in de toekomst. Dit komt omdat beveiliging van je huis erg belangrijk is en smart home systemen kunnen dit nog beter maken. Geavanceerde technologieën zullen een groot onderwerp worden in toekomstige smart home systemen. Denk aan gebruik van biometrische toegang, automatische sloten die via je smartphone bediend kunnen worden of gezichstherkenning. Camera’s en slimme deurbellen (zoals Ring) zullen je zo meteen bij elke verdachte beweging kunnen waarschuwen en zelfs personen kunnen herkennen.

  • Standaardisatie van de systemen

De meeste smart home systemen kunnen nog niet volledig integreren met andere smart home systemen. Sinds kort is er een nieuw systeem op de markt genaamd Matter. Dit systeem zorgt er voor dat verschillende soorten smart home apparaten met elkaar kunnen functioneren. Verder zorgt dit systeem er ook voor dat smart home systemen en/of apparaten van verschillende merken met elkaar kunnen integreren. Hierdoor kan de consument meteen meer en is er meer keuze kwa systemen en apparaten. Het naadloos samenwerken van verschillende smart home merken is iets wat nog meer uitgezocht gaat worden in de toekomst. Meer systemen als Matter zullen dus op de markt komen of meer merken zullen Matter gaan gebruiken.

  • Duurzaamheid

Duurzaamheid zal een cruciale rol spelen in de evolutie van slimme woningen. Toekomstige apparaten zullen niet alleen energie-efficiënter zijn, maar ook geavanceerder in het monitoren en optimaliseren van het energieverbruik. Zonnepanelen, slimme meters en energieopslagsystemen zullen naadloos samenwerken om huishoudens milieuvriendelijker te maken. Denk aan lampen die automatisch uit gaan of je planten die precies de goede hoeveelheid water krijgen.

  • Smart home en gezondheid

Moderne levensstijlen richten zich steeds meer op gezondheid en welzijn, waarbij smart homes belangrijke partners worden in deze reis. In tegenstelling tot het eerdere gebruik van fitness trackers en apps, bieden smart homes nu functies zoals slimme matrassen voor slaaptracking, slimme weegschalen voor lichaamssamenstelling en systemen die trainingsplannen aanpassen. Ze ondersteunen ook chronische gezondheidsproblemen met medicijndispensers en gezondheidsmonitors, terwijl luchtkwaliteits- en verlichtingssystemen de leefomgeving verbeteren voor algeheel welzijn. We zullen op dit gebied de komende jaren dus nog veel te zien krijgen.

  • Deel dit bericht:

Andere blogberichten