Smart dimmers en de werking ervan
Smart dimmers en de werking ervan<

Smart dimmers en de werking ervan

Steeds vaker hoor je mensen praten over smart dimmers in iemands huis of misschien zelfs op kantoor. Maar wat zijn smart dimmers nou precies? Hoe werkt het? En zitten er voordelen aan? Dit krijg je allemaal hieronder te weten.

Wat zijn smart dimmers?

Smart dimmers, oftewel slimme dimmers, zijn dimmers, die net als gewone dimmers, zorgen voor het aanpassen van de lichtsterkte in huis. Maar omdat je je smartphone kunt gebruiken om de dimmers op afstand te besturen, worden deze modellen gezien als “slim”. Het besturen van de dimmers kan gemakkelijk via een programma die je op je smartphone zet. De verschillende dimmers zijn beschikbaar in een groot aantal varianten. Smart dimmers zijn niet alleen handig, maar het is ook goedkoop en het kan je veel geld besparen op je energierekening. Tegenwoordig kun je dit toepassen op verschillende manieren in je huis, bijvoorbeeld via muurdimmers, vloerdimmers, en snoerdimmers.

Hoe werken smart dimmers?

Door slimme dimmers toe te passen in en om je huis, kies je voor comfort. Verbind je smart dimmer via de app met  internet en LED-verlichting. Met de app kunt u verlichtingsschema’s maken en timers instellen zoals u dat wilt. Met uw smartphone of  tablet kunt u eenvoudig de verlichting van uw bed of  bank  dimmen en zelf bepalen wanneer u deze uitschakelt. Ook koppel je je slimme dimmer aan smart assistenten als Google Home en Amazon Alexa. Je kunt de lampen ook met je stem bedienen. Voor optimaal gebruik raden wij aan om uw Smart Dimmer LED altijd verbonden te houden met  internet.

De voordelen van smart dimmers

  • Comfort: Met smart dimmers kun je de kleur, sfeer en helderheid van de verlichting aanpassen. En dit allemaal vanaf je smartphone, als je net lekker op de bank zit of buitenshuis bent. Met smart dimmers kun je de verlichting bedienen met je stem of via een app. Dit geeft je meer gemak en comfort in huis.
  • Energiebesparing: De slimme dimmers kunnen energie besparen door de verlichting automatisch uit te schakelen wanneer er niemand thuis is en de verlichting te optimaliseren om de energiebesparing te maximaliseren.
  • Veiligheid: Het is mogelijk om slimme dimmers te gebruiken om de indruk te wekken dat iemand thuis is, zelfs als er niemand thuis is. Dit kan het gevoel van veiligheid verhogen en inbrekers afschrikken.

Overstappen op smart dimmers

Smart vloerdimmers, muurdimmers en snoerdimmers zijn enkele van de verschillende soorten slimme dimmers die beschikbaar zijn. Deze dimmers kunnen makkelijk toegevoegd worden in huis zonder dat je alle LED lampen hoeft te vervangen. Download de juiste bijbehorende app en je kan meteen gebruik maken van de smart dimmer. Smart dimmers kunnen worden gecombineerd met een verscheidenheid aan bestaande apparaten en systemen, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Het installeren en instellen van slimme dimmers is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist niet veel technische kennis.

Aanbevolen smart dimmers

Wifi is het meest voorkomende type netwerkprotocol in huis en in openbare ruimtes. Wifi maakt gebruik van één centraal access point waarmee je eenvoudig apparaten kunt toevoegen of verwijderen, zonder de rest van het netwerk te beïnvloeden. De bandbreedte van Wifi is hoog – tot 2 MHz, waardoor het perfect is voor veel voorkomende dagelijkse activiteiten. De dimmer is bedienbaar via drukknop, app via WiFi en spraakbesturing via bijvoorbeeld Alexa of Google home. Deze dimmer werkt met de Tuya Smartlife app.

De 6502W/6501W maakt gebruik van WiFi. Dit is het meest voorkomende type netwerkprotocol in huis en in openbare ruimtes. WiFi maakt gebruik van één centraal access point waarmee je eenvoudig apparaten kunt toevoegen of verwijderen, zonder de rest van het netwerk te beïnvloeden. Deze snoerdimmer is geschikt voor dimbare led (filament) verlichting van 220-240V. De dimmer is bedienbaar via de drukknop, app via de WiFi verbinding en spraakbesturing via smart hubs zoals de Alexa of Google home. Deze dimmer werkt met de Tuya Smartlife app.

  • Deel dit berichtt:

Andere blogberichten