De beste smart dimmers voor een slim huis
De beste smart dimmers voor een slim huis<

De beste smart dimmers voor een slim huis

Smart dimmers zijn dimmers die je op afstand kan besturen om de verlichting in je huis aan te passen. Ondertussen zijn er al veel verschillende soorten dimmers op de markt die allemaal net anders zijn. Maar welke moet je dan kiezen? Hieronder een overzicht met welke smart dimmers wij jou aanraden.

2501ZB Zigbee muurdimmer

Zigbee is een draadloze technologie die is ontworpen om kleine hoeveelheden gegevens over korte afstanden te transporteren. Zigbee werd gemaakt voor kleine, goedkope en energiezuinige IoT-systemen, zoals die in de gemiddelde woning wordt gebruikt. Het protocol is gebaseerd op de technische standaard IEEE 802.15.4, die de werking van low-rate wireless personal area networks (LR-WPAN’s) definieert.

  • De 2501ZB integreert moeiteloos met populaire smart home systemen zoals Google Assistent, Amazon Alexa en Homey, waardoor gebruikers hun verlichting kunnen bedienen en automatiseren
  • GEEN nuldraad (N, blauwe draad) vereist
  • Let op: voor deze dimmer is een hub nodig, bijvoorbeeld Philips Hue
  • De dimmer is compatibel met gangbare merken schakelmateriaal, waardoor het gemakkelijk past in bestaande schakelsystemen

Upgrade je verlichtingservaring met de slimme en veelzijdige 2501ZB Zigbee muurdimmer! De minimale en maximale dimniveaus zijn instelbaar, waardoor gebruikers volledige controle hebben over de lichtsfeer in hun omgeving. Bovendien beschikt de dimmer over een soft start-functie, die de levensduur van aangesloten ledlampen bevordert door een geleidelijke toename van de lichtintensiteit.

6512W wifi vloerdimmer

Wifi is het meest voorkomende type netwerkprotocol in huis en in openbare ruimtes waardoor deze vloerdimmer perfect is. Wifi maakt gebruik van één centrale access point waarmee je eenvoudig apparaten kunt toevoegen of verwijderen zonder de rest van het netwerk te beïnvloeden. De bandbreedte van de Wifi is hoog – tot 2 MHz, waardoor het perfect is voor veel voorkomende
dagelijkse activiteiten.

Deze wifi vloerdimmer is geschikt voor 5-100Watt gloei en halogeen, en 50 Watt led. Bedienbaar via drukknop, App via wifi en spraak gestuurd (Alexa, Google home). En werkt met de Tuya smartlife app. Verder is deze vloerdimmer een fase afsnij dimmer R,C met een afmeting van: Φ 80.5mm,H 22.2mm.

6701 wifi led stekkerdimmer

De eenvoudige manier om led lampen te dimmen. Je hoeft niets in te bouwen, open en dicht te schroeven of snoeren aan te sluiten. De dimmer in het stopcontact steken, stekker van de lamp in de dimmer steken en klaar! Handmatig dimmen? Druk kort op de knop om de dimmer in- of uit te schakelen. Om te dimmen houd je de knop langer ingedrukt.

Wifi led stekkerdimmer voor (filament) led, maar ook halogeen en gloeilampen. 220–240 V / 4-200 Watt. Afmeting van deze stekker dimmer is 110x63mm. Deze dimmer werkt op wifi met Alexa, Google Home en SmartLife app. De dimmer heeft een soft start voor een gunstige invloed op de levensduur van de toepaste led lampen. Uit te schakelen door middel van de drukknop. Deze stekkerdimmer is dimbaar tussen 1 en 100% en erg gemakkelijk in gebruik. Met de wifi feature wordt dimmen via een app mogelijk. Koppel de dimmer aan het wifi netwerk en klaar. Via bijvoorbeeld Alexa en Google Home is voice control ook mogelijk.

6502W snoerdimmer

Wifi is het meest voorkomende type netwerkprotocol in huis en in openbare ruimtes waardoor deze snoerdimmer perfect is. Wifi maakt gebruik van één centrale access point waarmee je eenvoudig apparaten kunt toevoegen of verwijderen zonder de rest van het netwerk te beïnvloeden. De bandbreedte van de Wifi is hoog – tot 2 MHz, waardoor het perfect is voor veel voorkomende dagelijkse activiteiten.

Deze wifi snoerdimmer is geschikt voor 5-100Watt gloei en halogeen, en 50 Watt led. Bedienbaar via drukknop, App via wifi en spraak gestuurd (Alexa, Google home). En werkt met de Tuya smartlife app. Verder is deze snoerdimmer een fase afsnij dimmer R,C met een afmeting van: Φ 80.5mm,H 22.2mm.

Hopelijk heb je met deze dimmer suggesties wat inspiratie op kunnen doen voor jouw slimme huis!

  • Deel dit bericht:

Andere blogberichten